Wie ben ik

Ik ben Pieter, 35j en voormalig leraar, tuinman en wereldreiziger. Ik geloof in de kwaliteiten die we willen ontwikkelen door wat we meemaken – door wat ons toe-valt –, dit is mijn visie. En dus, waar je ook mee komt, depressie, relatieproblemen, vastzitten in het leven… In ‘mijn samen-therapie’ beperken ons niet tot snelle oplossingen, maar kijken we ook naar jouw diepere verlangens die van onder deze signalen tot bloei willen komen.

Mijn krachten
– ik bekijk jou als hele mens
en werk indien nodig op cognitief, emotioneel, lichamelijk en/of zijnsvlak
– ik kijk verder dan snelle oplossingen – naar jouw unieke wezen en levensweg
– mijn basiskennis van tal van psychotherapieën staat me toe
om mij aan jouw vraag en noden aan te passen

Mijn ervaring als therapeut en coach
– naast mijn eigen praktijk, werk ik bij OBC-Espero – een therapeutisch centrum voor kinderen & jongeren. In het verleden gaf ik therapie bij Ankerpunt, Tejo en JAC.
– workshops voor volwassenen en kinderkampen op rond natuurverbinding (www.starlynx.eu)

 

Opleidingen

Psychotherapie
– vierjarige integratieve opleiding Interactionele Vormgeving (EA, afgestudeerd in 2019)
– aanvullende opleidingen in: Rots & water, Systemisch werk, Focussen, Korte oplossingsgerichte therapie, Emotioneel lichaamswerk, Zandspeltherapie, Suïcidepreventie, Mindfulness, Birth into Being, Adventure therapy, Creatief met angst, Geweldloze communicatie, Deep listening, Familieopstellingen

Coaching en wandelcoaching
– diverse korte opleidingen & try-outs (Evercoach, 8 Shields, TRIA & Innersteps)
– Talentenspel

Natuurverbinding
– opleidingen aan Wilderness Awareness School, Trackerschool, 8 Shields institute & White Pine Programs
– natuurgids (CVN)
– Ecovillage Design Education (GEN & Sieben Linden)

Basisopleidingen
– Bachelor politieke wetenschappen (KUL)
– Master sociale & culturele antropologie (KUL)
– Master milieuwetenschap & -beheer (ULB) – thesis over het belang van natuurervaringen bij kinderen

Dikke merci nogmaals voor de sessies! Ik ben onder de indruk van hoe natuurlijk het allemaal ging en voelde… – Sarah, psychologe

 

There is a lot of wisdom in nature. The plants, the animals, the sunshine tell us stories about ourselves if we want to hear them, if we are ready for them. With the help of Pieter I was able to access that part of myself hidden in plain sight. He was very proficient at enabling a connection between what is alive out there and in myself. I liked his down to earth approach, and I appreciated his wide experience with the natural world. All his interests helped see my issues under a new light of interbeing and inner growth. – David