Groepstherapie

 

“Talent wins games, but teamwork and intelligence win championships.” –Michael Jordan

 

In deze indiviualistische wereld hebben we meer dan ooit nood aan een equipe, een gezelschap. Net als een roedel wolven helpen we elkaar in en met de natuur. Samen dragen we niet alleen bij aan onze eigen persoonlijke ontwikkeling, maar ook aan die van anderen.

Met alleen maar een vuursteen kan je geen vuur maken. Je hebt nog een andere steen of metaal nodig, evenals tondel en hout. Op eenzelfde manier kan een mens ook niets alleen. De sterrencultus in onze samenleving geeft vaak de illusie dat individuen iets op zichzelf bereiken. Wanneer we dieper kijken, zien we dat dit niet klopt. We ‘zijn’ niet, maar we ‘inter-zijn’, want we zijn allemaal afhanklijk van de mensen om ons heen. “It takes a village to raise a child” wordt ook wel eens gezegd.

 

Als groep komen hebben we de kracht om elkaar te ondersteunen. Ook wordt vaak dure therapie of coaching zo een stuk betaalbaarder.

Samen persoonlijk ontwikkelen

‘Clansessies’ zijn een vorm van groepstherapie of groepscoaching in kleine gezellige groepjes van 3 tot 5 mensen.

We werken met uitdagingen op maat. De sessies vinden plaats in de natuur (zie ook natuurtherapie).

Thema’s van groepstherapie kunnen bijvoorbeeld zijn ‘zelfvertrouwen’, ‘faalangst’, ‘het verbeteren van familierelaties’ of andere thema’s naar jouw keuze.

Breng zelf een groepje bij elkaar, dit is de gemakkelijkste en snelste oplossing. Of laat mij weten als je graag zou aansluiten bij een groep rond een bepaald thema en dan laat ik het jou weten als er nog andere geïnteresseerden zijn

Prijs in totaal 170€ (in de week) of 200€ (in weekend) voor 2u

Groepen van 3 tot 5 personen

Naast diverse therapieopleidingen volgde ik o.a. de opleidingen Art of Mentoring en Art of Hosting (zie filmpjes onderaan)

 

Het leven in de natuur – bv. in een poel – laat heel duidelijk zien hoe alle planten en dieren van elkaar afhankelijk zijn.